Polityka prywatności

Niniejsza polityka prywatności określa zasady gromadzenia, przetwarzania i wykorzystania danych osobowych pozyskanych od Klientów sklepu internetowego Rusznikarnia Capri ASG (zwanego dalej SKLEPEM) prowadzonego przez firmę Kolorowa Historia Sp. z o.o. z siedzibą przy ul. Domaniewskiej 17/19 lok.133 w Warszawie 02-663 (zwaną dalej Kolorowa Historia Sp. z o.o.).

Kolorowa Historia Sp. z o.o. dokłada wszelkich starań w celu zapewnienia prywatności naszym Klientom oraz w celu ochrony pozyskanych podczas składania zamówień w SKLEPIE ich danych osobowych.

Kolorowa Historia Sp. z o.o., zgodnie z wymogami prawa zarejestrował zbiór danych osobowych SKLEPU w rejestrze prowadzonym przez Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych. Baza danych SKLEPU została zarejestrowana w GIODO pod nr księgi 151669.

Dane gromadzone podczas rejestracji i składania zamówień w SKLEPIE

Podczas rejestracji i składania zamówień w SKLEPIE Kolorowa Historia Sp. z o.o. będzie zbierała następujące dane osobowe:

  • Imię i nazwisko
  • Adres korespondencyjny
  • Adres zamieszkania/wysyłki zakupu
  • Adres mailowy
  • Numer telefonu

Klient dobrowolnie podaje Kolorowa Historia Sp. z o.o. powyższe dane podczas rejestracji i dokonywania zakupów w SKLEPIE. Dane wykorzystywane są  wyłącznie w celu realizacji zamówienia Klienta. W każdym momencie Klient ma nieograniczone prawo dostępu do swoich danych osobowych gromadzonych przez Kolorowa Historia Sp. z o.o., ma prawo do ich poprawiania i uzupełniania. Prawo to można zrealizować logując się do swojego konta Klienta w SKLEPIE, albo za pośrednictwem obsługi SKLEPU pod adresem kontakt(at)rusznikarnia.pl lub telefonicznie pod nr +48 502 498 443.

Wykorzystywanie zgromadzonych danych przez SKLEP

Klient, który wyraził zgodę na wykorzystanie adresu e-mail w celach marketingowych (zapis do newslettera) będzie otrzymywać na swoją skrzynkę marketingowe informacje ze SKLEPU. W każdym momencie można odwołać udzieloną zgodę.

Udostępnianie danych osobowych

Kolorowa Historia Sp. z o.o. może udostępniać dane osobowe Klienta w celu realizacji zamówień złożonych w SKLEPIE. Dane mogą być przekazywane firmie kurierskiej, platformie obsługującej usługi kurierskie np. Przesylka.NET, operatorom serwisów płatności. Kolorowa Historia Sp. z o.o. zobowiązuje się do przekazania wyłącznie wymaganego minimum danych w celu realizacji usługi.

Bezpieczeństwo danych Klientów

Kolorowa Historia Sp. z o.o. dokłada wszelkich starań, aby zapewnić bezpieczeństwo danych Klientów SKLEPU i ochronić je przed niepożądanymi działaniami osób trzecich. Wraz z firmą, która udostępnia serwery dla SKLEPU stosujemy wszelkie możliwe zabezpieczenia mające na celu ochronę gromadzonych danych.

Zobowiązujemy również naszych Klientów do zachowania zasad bezpieczeństwa podczas korzystania z naszego SKLEPU. W szczególności do zachowania w poufności wykorzystywanego przez siebie loginu oraz hasła do SKLEPU i do nie udostępniania ich osobom trzecim. Po zakończonych zakupach w naszym SKLEPIE dla bezpieczeństwa Klient powinien wylogować się z serwisu, a w razie stwierdzenia jakichkolwiek nieprawidłowości i podejrzeń niezwłocznie skontaktować się z Kolorowa Historia Sp. z o.o. przedstawiając problem.

Korzystanie Klientów z prawa do prywatności i ochrony danych osobowych

Wszyscy Klienci SKLEPU mają nieograniczone prawo wglądu i edycji swoich danych osobowych poprzez zalogowaniem się loginem i podanie ustalonego hasła. W razie problemów z logowaniem Klienci proszeni są o kontakt pod adresem kontakt(at)rusznikarnia.pl.

Każdy Klient ma prawo zgłosić żądanie informacji o treści przechowywanych na jego temat danych, żądanie zmiany/sprostowania, uaktualnienia, zablokowania lub usunięcia części bądź wszystkich danych z bazy SKLEPU.

Klient ma również prawo do odwołania zgody na wykorzystanie danych osobowych w celach marketingowych. W tym celu należy zwrócić się do Kolorowa Historia Sp. z o.o. mailowo pod adresem kontakt(at)rusznikarnia.pl.

Linki na stronie SKLEPU

Na stronie internetowej SKLEPU mogą pojawiać się linki do innych stron internetowych (Allegro, Facebook itp.). Strony te działają niezależnie od witryny SKLEPU i mają własne zasady prywatności i ochrony danych. Prosimy o każdorazowe zapoznanie się z tymi zasadami oraz o rozważne korzystanie z tych stron, gdyż SKLEP nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zasady postępowania z danymi osobowymi w ramach tych stron.

Pytania i zastrzeżenia

Wszelkie pytania i zastrzeżenia dotyczące niniejszej Polityki Prywatności winny być kierowane do Administratora Bezpieczeństwa Danych pod adresem admin(at)rusznikarnia.pl.